Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε συστήματα δομημένης καλωδίωσης με βάση τις ανάγκες του χρήστη, τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης, την υφιστάμενη κατάσταση του δικτύου αλλά και τις πιθανές μελλοντικές απαιτήσεις.

Δομημένη καλωδίωση ονομάζεται ένα ενιαίο σύστημα καλωδίωσης που εγκαθίσταται σε ένα οικιακό ή επαγγελματικό ηλεκτρικό δίκτυο και χρησιμεύει για τη μετάδοση φωνής, βίντεο, σημάτων και δεδομένων για την επικοινωνία των υπολογιστών και των ηλεκτρικών συσκευών.

Η ενσωμάτωση στο δίκτυο συστημάτων υψηλής τεχνολογίας δημιουργεί την ανάγκη εγκατάστασης δομημένης καλωδίωσης, η οποία μελετάται και σχεδιάζεται με τρόπο ώστε να υπάρχει ένα κεντρικό σημείο διανομής και διαχείρισης, να υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας των ηλεκτρικών συσκευών, η εξασφάλιση της συμβατότητας του εξοπλισμού, η δυνατότητα απλοποίησης των διαδικασιών εγκατάστασής του αλλά και της μελλοντικής επέκτασης του συστήματος.

Ο σχεδιασμός και η μελέτη της δομημένης καλωδίωσης προτιμάται να γίνεται εξαρχής και να εγκαθίσταται κατά την κατασκευή του κτιρίου, έτσι ώστε να ακολουθούνται τα πρότυπα και οι κανονισμοί για το σύνολο των υλικών και του εξοπλισμού, αλλά και της εγκατάστασης. Αποφεύγονται έτσι οι αστοχίες και το κόστος κατασκευής αποσβαίνεται γρήγορα. Προσφέρει ευελιξία στην επέκταση του συστήματος και στον εμπλουτισμό του με περισσότερες εφαρμογές, ενώ παράλληλα, η ανίχνευση σφαλμάτων και η ρύθμισή τους διευκολύνεται. Όλοι αυτοί οι παράγοντες καταδεικνύουν ότι η δομημένη καλωδίωση αποτελεί μακροπρόθεσμα οικονομική λύση.

Εφαρμογες δομημενης καλωδιωσης

  • Μεταφορά δεδομένων (δίκτυο Η/Υ)
  • Μεταφορά φωνής (τηλέφωνο – τηλεφωνικό κέντρο)
  • Σύστημα ασφαλείας & ελέγχου πρόσβασης
  • Πυρασφάλεια – πυρανίχνευση
  • Σύστημα ελέγχου και εξοικονόμησης ενέργειας
  • Μεταφορά εικόνας (ψηφιακή τηλεόραση – IPTV)

Μπορουμε να σας εξυπηρετησουμε;

Contact Us